Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladfondant spetsad med mörk karibisk rom

 
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En helt lysande avslutning med en "wicked combination" - mörk choklad, mörk rom och frukt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen i mikro eller vattenbad.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ner smöret i chokladen och vänd sedan ner blandningen i äggvispet.
  3. Vispa i mjölet och rör ner rom. Låt stå kallt i minst 2 timmar.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra 5 små ugnsfasta koppar eller muffinsbleck, pudra insidan lätt med mjöl.
  5. Skeda upp smeten i dem och grädda i ca 8-10 minuter eller tills de precis har fått en fast skorpa, centrum ska fortfarande vara lös - känn med fingret att det är stuns i kakan.
  6. Stjälp upp dem på fat. Serveras genast, annars stelnar fyllningen. Riv över lite mörk choklad och servera med lite lättvispad grädde och frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.