Instruktioner
Smörj sex stycken små, ugnsfasta formar och strö dem tunt med strösocker.
Smält smöret och chokladen försiktigt i en kastrull på spisen eller i en bunke i mikron. Vispa ägg, äggulor och strösocker riktigt vitt och pösigt. Vänd ner chokladblandningen i äggsmeten med en slickepott, sikta ner mjölet och vispa försiktigt ihop till en jämn smet.
Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 14 minuter (vi brukar grädda dem längre, ca 20 minuter, men beror helt på ugn.) Bakelserna ska fortfarande vara kladdiga i mitten, men tar man dem för tidigt är de svåra att lossa ifrån formarna. När de höjer sig lite ur formarna börjar de bli klara. Ta ur formarna ur ugnen och vänd dem upp och ner på assietter. Vänta 3-4 minuter och lyft sedan bort formarna. Vill de inte lossna kan du skära med en kniv längst med kanten och försiktigt dunka ut dem. (Eller ät dem direkt ur formen) Servera direkt, gärna tillsammans med bär och vispgrädde eller glass.
Supergott och enkelt att laga. Kan rekommenderas!