Här är det hallon och blåbär, men du tar förstås dina egna favoriter.
Instruktioner
- Ugn 175 grader.
- Häll vattnet i en värmetålig skäl. Dela chokladen i mindre bitar och lägg dem i skålen. Låt chokladen smälta i vattenbad. Lägg äggulorna i en skål och vitorna i en annan skål. Rör ner socker i ägguleskålen och vispa tills det är ljust och pösigt. Rör ner chokladen som fortfarande är lite ljummen.
- Vispa äggvitorna tillsammans med salt riktigt styvt. Vänd försiktigt ner det i äggulesmeten. Fördela smeten i fyra smorda portionsformar. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Vispa grädden tillsammans med florsocker och vaniljsocker. Vispa créme fraichen styvt. Rör ner det i vispgrädden.
- Bred ut vaniljgrädden på bottnarna och strö över lite brunt farinsocker. Toppa med färska bär och lite hyvlad choklad.
Publicerat den
1 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar