Kanongott julgodis som räcker länge!
Instruktioner
- Blanda cacao, socker och salt i en tjockbottnad kastrull.
Tillsätt sirap och grädde. Koka upp under omrörning och låt sedan koka på medelvärme ca 25-35 minuter.
Gör kulprovet för att se att den är klar.
- Häll den varma smeten i glasskål eller annan skål som tål värme. Vispa smeten tjock och blanda i smöret och vaniljsockret.
Häll i liten långpanna eller annan form.
Smeten ska vara ca 1 cm tjock.
- Skär i bitar och låt svalna.
Publicerat den
14 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
ska smeten stelna ????
jätte gott och lätt att göra
Jag vet inte vad jag gjorde för fel, om jag kanske vispade för länge, men den blev hård och smulig och inte alls fudgeliknande
Jättegoda men lite lite smulig