Chokladfudge som smälter i munnen. Krossad polkagris sätter färg på toppingen.
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till fudgen i en tjockbottnad kastrull. Koa upp över låg värme under omrörning tills allt sockret lösts sig. Skrapa ner eventuellt socker på kanterna med hjälp av en slickepott.
- Öka värmen något och låt massan koka tills den når 113 grader, det tar ca 15 minuter. Kyl sedan av kastrullen i ett kallt vattenbad. Låt stå och svalna ca 10 minuter.
Vispa fudgen kraftigt tills den börjar bli matt, ca 10 minuter.
- Plasta en rektangulär eller kvadratisk form, ca 20x 30 cm med plastfolie. Stjäl upp massan i formen och tryck ut den jämnt.
- Låt stå i kylen någon timme för att stelna.
Smält undertiden vit choklad med vispgrädde över vattenbad. Rör i smöret och häll därefter toppingen över den stelnade fudgen.
- Krossa polkagrisarna grovt i en mortel eller lägg dem i dubbla plastpåsar och slå mot en bänk. Strö krosset över toppingen och ställ in formen ytterligare en stund i kylen.
När den vita chokladen stelnat, lyft ur fudgen och skär den i mindre bitar med en vass kniv.
Publicerat den
7 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar