Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladfudge med vit choklad och polkaströssel

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Chokladfudge som smälter i munnen. Krossad polkagris sätter färg på toppingen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till fudgen i en tjockbottnad kastrull. Koa upp över låg värme under omrörning tills allt sockret lösts sig. Skrapa ner eventuellt socker på kanterna med hjälp av en slickepott.
  2. Öka värmen något och låt massan koka tills den når 113 grader, det tar ca 15 minuter. Kyl sedan av kastrullen i ett kallt vattenbad. Låt stå och svalna ca 10 minuter. Vispa fudgen kraftigt tills den börjar bli matt, ca 10 minuter.
  3. Plasta en rektangulär eller kvadratisk form, ca 20x 30 cm med plastfolie. Stjäl upp massan i formen och tryck ut den jämnt.
  4. Låt stå i kylen någon timme för att stelna. Smält undertiden vit choklad med vispgrädde över vattenbad. Rör i smöret och häll därefter toppingen över den stelnade fudgen.
  5. Krossa polkagrisarna grovt i en mortel eller lägg dem i dubbla plastpåsar och slå mot en bänk. Strö krosset över toppingen och ställ in formen ytterligare en stund i kylen. När den vita chokladen stelnat, lyft ur fudgen och skär den i mindre bitar med en vass kniv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.