Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladfudgekaka

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Jättegod kaka med chokladfudge ovanpå! Prova att baka den! Ni kommer inte att bli besvikna!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.
  2. Häll i smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter (kakan ska inte vara lika kladdig som en kladdkaka eftersom man sedan har fudgen över).
  3. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på kakan (chokladbotten) och låt kakan kallna. Du kan pudra över lite kakao.
  4. Tips! Servera med en klick grädde, glass eller färska bär.
  5. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Picazzo 16 januari 2009

    Jättegod och inte svår att göra! Gjorden denna på nyårsafton och den blev väldigt omtyckt!

  • micron 17 september 2009

    Sambon gillade den, men jag tyckte glasyren blev så kornig... kanske gjorde jag fel...?

  • sveasmamma 4 september 2010

    Vill bara säga att den här kakan äääälskar alla som smakar den. (Tycker att den fått för lite beröm) Alla vill ha receptet och tar minst 2 ggr!! Min absoluta favorit:)

  • strimma21 18 april 2011

    Absolut bästa efterrätten, den är verkligen underbar. Inte för söt eller stabbig som denna typ av tårta ofta blir, utan den är len och bara smälter i munnen. Gör den ofta och den uppskattas alltid.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.