Jättegod kaka med chokladfudge ovanpå! Prova att baka den! Ni kommer inte att bli besvikna!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.
- Häll i smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter (kakan ska inte vara lika kladdig som en kladdkaka eftersom man sedan har fudgen över).
- Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på kakan (chokladbotten) och låt kakan kallna. Du kan pudra över lite kakao.
- Tips! Servera med en klick grädde, glass eller färska bär.
- Lycka till!
Publicerat den
14 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod och inte svår att göra! Gjorden denna på nyårsafton och den blev väldigt omtyckt!
Sambon gillade den, men jag tyckte glasyren blev så kornig... kanske gjorde jag fel...?
Vill bara säga att den här kakan äääälskar alla som smakar den. (Tycker att den fått för lite beröm) Alla vill ha receptet och tar minst 2 ggr!! Min absoluta favorit:)
Absolut bästa efterrätten, den är verkligen underbar. Inte för söt eller stabbig som denna typ av tårta ofta blir, utan den är len och bara smälter i munnen. Gör den ofta och den uppskattas alltid.