Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladfudgemuffins

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Jättegoda muffins till ett glas kall mjölk, saft el. kaffe! Av denna satsen blir det 24 små eller 12 stora muffins.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Vispa samman äggen lätt i en stor bunke. Tillsätt creme fraiche, olja och sirap. Vispa så att allt blir väl blandat.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, farinsocker och salt i en stor bunke. Gör en grop i mjölblandningen och häll i äggblandningen. Rör om så allt bara blir precis genomfuktat av äggblandningen. Det får gära vara spår av mjöl kvar i smeten.
  4. Fördela smeten i 24 små eller 12 stora muffinsformar och grädda muffinsen i 20 minuter.
  5. Ät och njut!

Kommentarer (3)

  • Mocka 26 mars 2010

    Kan detta va nåt???? ha en trevlig helg så hörs vi i alla fall innan påsken ; ) Kram Monica

  • LatinaMiia 29 januari 2012

    Hej hej! de här va tyvärr inget för mej, tyckte inte alls att de va god...:S men allt ska ju provas på en gång iaf :)

  • vildalugnet 29 mars 2012

    När jag smakade på smeten blev jag rädd - den var superäcklig! Desto gladare blev jag då muffinsarna var klara, för de var riktigt goda. Jag kommer att göra dem igen, men kanske byta ut sirapen mot ljus eller ev hälften av sockret mot vanligt strösocker. Detta pga att jag känner ett litet sting av en något för skarp smak för mitt tycke.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.