Servera med en klick lättvispad grädde, glass och färska bär eller en fräsch och syrlig fruktsallad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.
- Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.
- Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.
- Pudra över kakao.
Publicerat den
21 december 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Det här är den absolut bästa kakan som finns om man gillar choklad! Den blir inte så där söt och kompakt utan den bara smälter i munnen. Jag brukar ta 2 dl socker istället för 2,5 dl, det blir godare. Ha den inte inne längre än 20 minuter även om den verkar ogräddad när man tar ut den (den dallrar liksom). GRYM!
Ska ägg och socker verkligen vispas eller bara blandas?