Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladfyllda karlsbadergifflar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Nytt recept från gammal Allers.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke. Ljumma gräddmjölken eller kaffegrädden till 37º. Rör ut jästen i lite degvätska. Häll på resten.
  2. Vispa ihop gulorna och saltet och blanda ner i bunken. Tillsätt nästan allt mjöl. Arbeta degen väl.
  3. Lyft upp degen ur bunken, lägg matfettet i botten och lägg tillbaka degen ovanpå fettet. Strö lite mjöl över degen och låt den jäsa i 30 minuter.
  4. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta in fettet. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rund kaka.
  5. Skär varje kaka i 10 lika stora snibbar. Lägg en rågad tesked hackad blockchoklad på varje snibb. Rulla ihop till en giffel.
  6. Lägg gifflarna på bakpappersklädd plåt att jäsa ca 30 minuter. Pensla gifflarna med uppvispat ägg och grädda i 225-250º i 5-8 minuter.
  7. Låt gifflarna svalna på galler. Rör ihop florsocker, kakao och ytterst lite vatten. Pudra lite florsocker över gifflarna och glasera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.