Nytt recept från gammal Allers.
Instruktioner
- Smula jästen i en degbunke. Ljumma gräddmjölken eller kaffegrädden till 37º. Rör ut jästen i lite degvätska. Häll på resten.
- Vispa ihop gulorna och saltet och blanda ner i bunken. Tillsätt nästan allt mjöl. Arbeta degen väl.
- Lyft upp degen ur bunken, lägg matfettet i botten och lägg tillbaka degen ovanpå fettet. Strö lite mjöl över degen och låt den jäsa i 30 minuter.
- Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta in fettet. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rund kaka.
- Skär varje kaka i 10 lika stora snibbar. Lägg en rågad tesked hackad blockchoklad på varje snibb. Rulla ihop till en giffel.
- Lägg gifflarna på bakpappersklädd plåt att jäsa ca 30 minuter. Pensla gifflarna med uppvispat ägg och grädda i 225-250º i 5-8 minuter.
- Låt gifflarna svalna på galler.
Rör ihop florsocker, kakao och ytterst lite vatten. Pudra lite florsocker över gifflarna och glasera.
Publicerat den
15 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar