Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladfyllda kokoskakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Dessa lättbakade kalaskakor blir en riktig frestelse för dina gäster! Kokos- och chokladmörkräm är en fin kombination som lätt ger mersmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Riv kokosmassan på ett rivjärn eller i en matberedare med kniven isatt. Blanda kokosmassan med äggvitorna till en smidig smet.
  2. Klicka ut kokossmeten till 16 runda kakor, ca 5 cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna något innan de försiktigt lossas från plåten. Låt sedan kakorna kallna på galler.
  4. Gör fyllningen. Rör matfett, florsocker, kakao och vaniljsocker till en smidig kräm. Bred krämen på hälften av kakorna. Lägg ihop dem två och två och servera. Förvara kakorna svalt.
  5. Kokosmassan kan ersättas med 1 påse (200 g) riven kokos, 1½ dl strösocker och 1 ägg som rörs till en smidig smet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ceopocke 21 januari 2010

    Jihoo.. :D Äntligen en beskrivning på ett vettigt alternativ till mandelmassa. Har man barn med nöt-allergi blir man lätt lite hämmad i sin iver med "go-fikat". Tack, det här måste prövas

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.