Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt vattnet, lite i taget, mot slutet av vispningen.
Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner i smeten.
Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter.
Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp och får kallna.
Francipankräm:
Skålla, skala och mal eller finhacka mandeln.
Vispa samman ägg, socker och mjöl i en skål.
Koka upp mjölken. Häll den under vispning över äggblandningen. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen.
Sjud under vispning tills krämen tjocknat, men låt den inte koka.
Rör ner fettet och mandeln.
Låt krämen svalna, rör då och då.
Dela sockerkakan i 2 eller 3 delar. Lägg ihop dem med francipankräm emellan. Låt gärna tårtan stå övertäckt och svalt några timmar eller över natten så att den blir saftig.
Chokladglasyr:
Blanda alla ingredienserna till en slät smet. Bred glasyren över tårtan.
Garnera med t ex flagad mandel, hackad pistagemandel, strössel eller kanderade violer.