Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladglaserad tårta

 
Skriv ut

Mycket god tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Smörj och bröa en rund bakform, ca 2 liter.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vattnet, lite i taget, mot slutet av vispningen.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner i smeten.
  5. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp och får kallna.
  6. Francipankräm: Skålla, skala och mal eller finhacka mandeln.
  7. Vispa samman ägg, socker och mjöl i en skål.
  8. Koka upp mjölken. Häll den under vispning över äggblandningen. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen.
  9. Sjud under vispning tills krämen tjocknat, men låt den inte koka.
  10. Rör ner fettet och mandeln. Låt krämen svalna, rör då och då.
  11. Dela sockerkakan i 2 eller 3 delar. Lägg ihop dem med francipankräm emellan. Låt gärna tårtan stå övertäckt och svalt några timmar eller över natten så att den blir saftig.
  12. Chokladglasyr: Blanda alla ingredienserna till en slät smet. Bred glasyren över tårtan.
  13. Garnera med t ex flagad mandel, hackad pistagemandel, strössel eller kanderade violer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.