Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladglaserade halvmånar

 
  • Serverar: 28 portioner
Skriv ut

Gott till kaffet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Värm plättlaggen i ugnen.
  2. Smält matfettet, kyl det. Tillsätt sockret och rör till en ljus, porös smet. Rör ner ett ägg i sänder. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det i smeten.
  3. Smörj laggen med litet matfett. Lägg ungefär en dessertsked smet i varje urholkning, låt smeten rinna ut litet. Sätt in laggen i ugnen och grädda ca 7 minuter, ta ut plättlaggen och lägg över kakorna på plant underlag.
  4. Låt kakorna kallna. Låt den krossade ananasen rinna av. Lägg ihop kakorna 2 och 2 med ett lager krossad ananas emellan.
  5. Hacka blockchokladen och smält den över vattenbad. Bred chokladen över kakorna och garnera med valnötskärnor. Dela kakorna til halvmånar. Låt dem stå svalt några timmar före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.