Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladglass

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Skär upp vaniljstången och ta ut fröna. Häll mjölk, vaniljstång (inte vaniljsocker)och choklad i en kastrull. Värm på svag värme tills chokladen har smält. Höj värmen men låt det inte koka. Ta kastrullen från värmen. Lägg på lock och låt stå 20 minuter. Ta upp vaniljstången. Vispa samman äggulor och socker. Rör ner äggblandningen i kastrullen. Värm blandningen på medelhög värme under omrörning tills den börjar tjockna. Den får inte koka. Häll den i en skål och låt svalna. Vispa ner grädden i den kalla blandningen. (även vaniljsocker om det önskas.) Frys blandningen. Rör igen. Lägg i chokladbönorna eller den hackade chokladen. Frys tills massan är fast. Låt den stå i rumstemperatur 20 minuter före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.