Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladglass

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Smarrigt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält nougat och choklad i en skål över en kastrull med sjudande vatten.
  2. Vispa äggulor, flor- och vaniljsocker till en ljus och porös smet. Vispa grädden, inte riktigt hård. Blanda den med smält choklad och nougat och vänd sen ner blandningen i äggsmeten.
  3. Häll smeten i portionsformar eller i en skål som tål frys. Täck över och ställ i frysen, frystid ca 4 timmar. Låt glassen stå i rumstemperatur ca 15 minuter innan den ska serveras.
  4. Servera gärna med en knaprig kaka.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Bumbis 30 mars 2010

    Underbart god glass. Jag serverade den med en citron/marängpaj. Perfekt med den söta glassen. Ska göra den för andra gången nu i påsk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.