Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladglass

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tog Ulricas receptet och ändrade hejvilt. Resultatet blev riktigt lyckat. Det hade säkert Ulricas chokladglass också blivit men jag hade inte de ingredienserna hemma. Jag är mycket svag för chokladglass och detta är nog den godaste jag provat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält 50 g mörk choklad och 100 g vit choklad i mjölken i en kastrull på svag värme.
  2. Mixa i kaffe och kakao till en slät smet med mixerstav. Höj värmen men låt den inte koka. Ta kastrullen från plattan och låt smeten svalna under lock ca 20 min.
  3. Vispa samman äggulor socker och vaniljsocker. Rör ned äggblandningen i kastrullen. Värm på medelhög värmen under omrörning tills blandningen börjar tjockna. Den får inte koka.
  4. Ta kastrullen från plattan och låt smeten kallna. Vänd ned den vispade grädden och häll smeten i glassmaskin. När Smeten är kall tillsätt finriven choklad och finfördelad dumlekola. Låt maskinen gå till glassen är stel.
  5. Låt glassen tina 20 min i rumstemp innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Honeycone 5 januari 2009

    Jag fick smaka av Lars... riktigt riktigt gott var det! Alla nyårs löften bortglömda;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.