Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladglass

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En riktigt smakrik chokladglass, med mörk choklad i smeten. En festglass värdig en bättre festmåltid!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: Blanda grädde, mjöl, honung, kakao och muscovadosocker i en kastrull. Koka upp under omrörning. När blandningen är varm, blanda ner chokladen och rör tills den löst sig.
  2. Vispa samman äggulor och strösocker.
  3. Häll lite av den varma gräddblandningen i äggulorna och rör om.
  4. Vispa nu ner äggulorna i gräddblandningen och låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknat.
  5. Låt smeten svalna helt, gärna i vattenbad.
  6. Frys glassen i glassmaskin, i omgångar om du använder en mindre glassmaskin.
  7. Servera i portionsglas, gärna med frukt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • a-lie 14 oktober 2012

    Jättegod glass som blir kanon i glassmaskin. Jag skippar dock både honungen och strösockret då vi inte är överförtjusta i alltför söt glass, men detta är ju en smaksmak. Tack för ett toppenrecept!!

  • Belamie 16 oktober 2016

    Fantastisk chokladglass! Jag ersatte det vita sockret med kokosblomssocker och använde ungefär 90 g Lindts bakchoklad (70 %). En dröm för chokladälskare!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.