En riktigt smakrik chokladglass, med mörk choklad i smeten. En festglass värdig en bättre festmåltid!
Instruktioner
- Gör så här:
Blanda grädde, mjöl, honung, kakao och muscovadosocker i en kastrull. Koka upp under omrörning. När blandningen är varm, blanda ner chokladen och rör tills den löst sig.
- Vispa samman äggulor och strösocker.
- Häll lite av den varma gräddblandningen i äggulorna och rör om.
- Vispa nu ner äggulorna i gräddblandningen och låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknat.
- Låt smeten svalna helt, gärna i vattenbad.
- Frys glassen i glassmaskin, i omgångar om du använder en mindre glassmaskin.
- Servera i portionsglas, gärna med frukt.
Publicerat den
23 mars 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod glass som blir kanon i glassmaskin. Jag skippar dock både honungen och strösockret då vi inte är överförtjusta i alltför söt glass, men detta är ju en smaksmak. Tack för ett toppenrecept!!
Fantastisk chokladglass! Jag ersatte det vita sockret med kokosblomssocker och använde ungefär 90 g Lindts bakchoklad (70 %). En dröm för chokladälskare!!!