Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladglass med apelsinsmak

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 6 timmar
Skriv ut

Choklad med apelsin är helt klart en favorit. Här i glassformat med kraftig chokladsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen i vattenbad. Tvätta apelsinen väl. Riv skalet och pressa ut saften. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Koka upp grädden tillsammans med apelsinsaft och skal. Sila av den varma grädden och häll samtidigt ned den i äggsmeten under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och sjud försiktigt under konstant vispning så att smeten tjocknar. Ta av värmen och rör i den smälta chokladen.
  2. Häll smeten i en form, låt svalna och frys i minst 5 timmar. Skeda upp i portionsglas och dekorera med apelsinskivor, citronmeliss och en klick vispad grädd

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.