Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladglass med rosmarin

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Chokladglass med rosmarin

Ingredienser

Instruktioner

Värm grädde, mjölk, vaniljfrön och rosmarin tills det nästan kokar. Tag bort från värmen. Låt det stå och dra i 20 minuter. Avlägsna rosmarinen och spara den. Vispa äggulor och socker tills det blir vitt, rör sedan ner krämblandningen. Häll tillbaka röran i kastrullen och värm långsamt upp under omrörning tills vaniljkrämen tjocknar så pass att den täcker baksidan av en sked. Låt den inte koka. Tag bort vaniljkrämen från plattan, rör genast ner chokladen och fortsätt röra tills den smält. Häll över krämen i en frysbehållare, lägg på rosmarin och låt stå tills den kallnat. Kasta rosmarinen. Frys glassen med glassmaskin. (Har du ingen maskin så ställer du glassen i frysen i en timme. Tag ut den och vispa så att eventuella kristaller försvinner och frys sedan tills den stelnar.) Tag ut glassen från frysen 15-20 minuter innan den ska serveras så att den mjuknar lite.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lely 19 december 2009

    Choklad glass med rosmarin, men vad är rosmarin?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.