Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladglass och kolasås med brynt smör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbar kombo av chokladglass och söt kola. Lätt som en plätt! Det brynta smöret ger kolasåsen en god och nötig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen över vattenbad och vänd ner kalaspuffarna. Häll ut på ett bakplåtspapper. Låt stelna.
  2. Kolasås: Koka upp grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull och låt koka till 105 grader, ca 30 minuter. Bryn smöret i en kastrull tills det slutar skumma och doftar nötigt. Vänd ner allt i kolasåsen, även det bruna i botten av kastrullen.
  3. Servera glassen med chokladpuffarna, kolasås och extra kalaspuffar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.