Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladglöggtårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En god chokladkaka som smakar underbart till kaffet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Bryt blockchokladen i små bitar och lägg den i det smälta smöret rör tills chokladen har smält. vispa ägg och socker pösigt.
  3. Rör ner smörblandningen,mjölet och glöggen. Häll smeten i en smord och bröad form gärna med löstagbar kant (23 cm i diameter).
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25-30 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten. Låt kakan kallna och sikta ev över lite florsocker. Vispa grädden och servera till kakan.
  5. (Kakan kan behövas täckas med folie mot slutet av gräddningen)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.