Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladjitterbug

(3 kommentarer)  
Skriv ut

En klassiker som förmodligen uppfanns på jitterbuggens tid. Snurren i kakan skulle väl påminna om dansens häftiga svängar. Dessa får en god smak av choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl,socker,kakao samt smör, skuret i bitar, i en bunke. Arbeta ihop allt till en deg. Låt degen vila i kylen 30 minuter.
  2. Gör fyllningen: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret under vispning. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca: 16*30 centimeter. Bred marängfyllningen lite fluffigt över degrektanglarna. Rulla ihop dem som rulltårta. Låt degrullarna ligga i kylen tills de är riktigt kalla, ca: 1 timme.
  3. Skär degrullarna i 20 skivor, ca:3 centimeter tjocka. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen på 175 grader i ca: 15 minuter. Låt kallna på galler.

Kommentarer (3)

  • _devilyn_ 8 oktober 2008

    De här har jag med fastnat för från samlingen hembakat .. De är verkligen jättegoda! Lite kladdiga att göra men väl värda besväret..

  • lockig 30 augusti 2009

    Vilken temperatur ska ugnen vara på???

  • Robjoo 3 september 2009

    Det ska vara 175 grader...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.