En klassiker som förmodligen uppfanns på jitterbuggens tid. Snurren i kakan skulle väl påminna om dansens häftiga svängar. Dessa får en god smak av choklad.
Instruktioner
- Blanda mjöl,socker,kakao samt smör, skuret i bitar, i en bunke. Arbeta ihop allt till en deg. Låt degen vila i kylen 30 minuter.
- Gör fyllningen: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret under vispning. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca: 16*30 centimeter. Bred marängfyllningen lite fluffigt över degrektanglarna. Rulla ihop dem som rulltårta. Låt degrullarna ligga i kylen tills de är riktigt kalla, ca: 1 timme.
- Skär degrullarna i 20 skivor, ca:3 centimeter tjocka. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen på 175 grader i ca: 15 minuter. Låt kallna på galler.
Publicerat den
8 oktober 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
De här har jag med fastnat för från samlingen hembakat .. De är verkligen jättegoda! Lite kladdiga att göra men väl värda besväret..
Vilken temperatur ska ugnen vara på???
Det ska vara 175 grader...