Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladjitterbuggare

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Chokladmördeg och maräng... Smaskens!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl, kakao, socker, smör och äggula till en deg. Använd gärna matberedaren. Svep in mördegen i plast och låt den vila kallt i ca 30 min.
  2. Vispa under tiden äggvitan till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa. Kavla ut mördegen till en rektangel, 15x30 cm. Bred ut marängsmeten över degen men lämna en smetfri kant.
  3. Rulla samman som en rulltårta. Lägg rullen kallt, gärna i frysen, ca 20 min. Skär ½ cm tjocka skivor av rullen och lägg på bakpappersklädd plåt.
  4. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 12-15 min.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Amika 2 april 2009

    De här är så goda! :) Jag älskar jitterbuggare och har gjort dem enligt ett exakt lika recept sen jag var liten. :)

  • Mialova 5 februari 2010

    Underbar kaka till kaffet... Härlig blandning mördeg-maräng,,,Mums!

  • Okänd 11 april 2010

    goda kakor, men de var svåra att få fina

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.