Chokladmördeg och maräng... Smaskens!
Instruktioner
- Hacka ihop mjöl, kakao, socker, smör och äggula till en deg. Använd gärna matberedaren. Svep in mördegen i plast och låt den vila kallt i ca 30 min.
- Vispa under tiden äggvitan till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa. Kavla ut mördegen till en rektangel, 15x30 cm. Bred ut marängsmeten över degen men lämna en smetfri kant.
- Rulla samman som en rulltårta. Lägg rullen kallt, gärna i frysen, ca 20 min. Skär ½ cm tjocka skivor av rullen och lägg på bakpappersklädd plåt.
- Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 12-15 min.
Publicerat den
20 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
De här är så goda! :) Jag älskar jitterbuggare och har gjort dem enligt ett exakt lika recept sen jag var liten. :)
Underbar kaka till kaffet... Härlig blandning mördeg-maräng,,,Mums!
goda kakor, men de var svåra att få fina