Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Observera att mjölmängden är riktig , det skall bara vara 2 msk mjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och klä botten av en rund kakform, 22 cm i daiameter. Lägg choklad och smör i en skål och smält över vattenbad. Rör ner äggulor och hälften av sockret. Häll äggvitorna och citronsyran i en ren, torr skål och vispa till mjukt skum. Vispa ner resten av sockret lite i taget, tills skummet är fast men inte styvt. Sikta ner mjöl och kanel i en annan skål och rör ner mandeln. Vänd ner detta i äggviteskummet och vänd därefter ner blandningen i chokladsmeten.
  2. Häll smeten i formen och ställ den i en långpanna. Häll så mycket vatten i pannan att det når upp till halva formens kant. Grädda kakan i 1 timme-1 timme 10 minuter, eller tills den känns fast. Ta upp formen ur vattenbadet, täck över och låt kakan vila 10 minuter innan den stjälps upp och får kallna något på galler. Pudra med florsocker och servera med rosmarinsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.