Chokladkaka – diabetiker

Härligt god chokladkaka.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1,5 dl Hermesetas lättströ
  • 1 msk hett vatten
  • 50 g flytande margarin
  • 1¼ dl lättmjölk
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 ¾ tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en liten avlång form på 1 liter.
  2. Vispa upp ägg, Hermesetas lättströ och 1 msk hett vatten. Vispa tills smeten blir luftig.
  3. Tillsätt flytande margarin och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Sikta ner mjölblandningen genom en trådsil i smeten. Rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan i 25 - 30 minuter i nedre delen av ugnen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…