Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med apelsinsmak

 
Skriv ut

Även den som inte tycker om choklad med apelsinsmak kan tycka om denna kaka.

Ingredienser

Instruktioner

Bryt sönder chokladen och lägg den i en skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten. Ta kastrullen från värmen när chokladen är smält. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggulor, apelsinskal, vetemjöl och chokladen. Vispa vitorna till hård skum. Vänd försiktigt ner dem i smeten, men rör om väl så att allt blandas. Häll smeten i en smord och bröad form, rymd ca 2 liter. Grädda i ugn 175 grader, ca 35 min. Lägg på några blockchokladsbitar på kakan när den är fortfarande lite varm. Låt chokladen smälta och bred ut över hela kakan. Strö ev lite strössel över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.