Mäktig men mycket god. Choklad och apelsin är en lyckad kombination.
Instruktioner
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
- Smält smöret tillsammans med grovhackad choklad på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt.
- Sikta ner mjölet omväxlande med chokladblandningen och vänd ner mjölet varsamt.
- Grädda i 175 grader, ca 40 minuter och låt kallna.
- Till tryffeln kokas vispgrädden upp och därefter tillsättes den hackade chokladen och smöret.
Ta av från värmen och tillsätt finrivet apelsinskal.
- Låt tryffeln stelna så att den går att breda över den kalla bottnen. Ställ i kyl.
- Garnera med några hyvlade spån av mörk choklad.
Publicerat den
22 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
maffig chokladtårta som räckte till många!alla som åt den gillade den. avnjuts nog bäst i ganska tunna skivor, vi hade vispad grädde till. däremot står det inte var i ugnen kakan ska vara?jag hade den långt ner eftersom det var så lång tid i ugnen. toppbetyg iaf!