Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med arraksglasyr

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En ljuvligt god festkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa äggen och rör ner dom i mjölblandningen tillsammans med smör och vatten.
  2. Häll smeten i en långpanna klädd med smort bakpapper.
  3. Grädda i 225 grader i ca 10-12 minuter.
  4. Låt kakan kallna under bakduk.
  5. Blanda ihop smör och florsocker till glasyren.Rör ner äggulor och arraken. Bred krämen över den kalla kakan.
  6. Sätt in i kylen en stund.
  7. Smält chokladen tillsammans med oljan och bred över kakan. Låt chokladen stelna något innan kakan skärs i lagoma rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.