Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med arrakssmörkräm

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Jag kan inte få nog av kakor i långpanna. Så här kommer ett smarrigt recept till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa äggen och rör ner dom ihop med smöret och vattnet. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna eller en lasagneform 35x34 cm.
  2. Grädda 10-11 min i 225 grader. Låt kakan kallna. Blanda ihop smör och florsocker. Rör ner en äggula i taget och till sist arraken. Bred krämen över kakan. Sätt in den i kylen.
  3. Smält chokladen ihop med oljan över vattenbad. Låt den svalna något innan den bres över kakan. Skär kakan i fyrkanter när chokladen stelnat lite.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • grill 24 augusti 2008

    oj, oj vad den var god, har nyss smakat en bit mmmmm Är som en bakelse, helt super god. Kommer att baka den många gånger. Full pott för denna kaka Bodil.

  • AnkiHbg 25 augusti 2009

    Verkar jättgod men är det rätt att detta recept är för 40 personer ???

  • gds877 26 augusti 2009

    Detta var jättegott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.