God kladdkaka med blåbär. Mmmm...
Testa noga med provsticka redan efter 10 minuter så den inte blir för torr, den ska vara färdig i kanten men kladdig i mitten.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°. Smöra en non-stickform cirka 20 cm i diameter med löstagbar botten (OBS! Har du en vidare form än så blir tillagningstiden kortare).
Lägg smörpapper i botten. Smält choklad och smör, gärna i mikrovågsugn, och låt svalna något.
Vispa under tiden socker och ägg vitt och fluffigt.
- Vänd ner den smälta choklad- och smörblandningen tillsammans med mjölet i socker- och äggblandningen med hjälp av en slev.
- Häll försiktigt smeten i formen.
- Grädda i cirka 15-25 minuter, håll noga koll på kakan så att den inte blir för torr - testa med en provsticka redan efter 10 minuter, den ska vara färdig i kanten men kladdig i mitten.
- Dekorera med blåbär, pudra med kakao och servera kakan med lite lättvispad grädde.
- Smält eventuellt lite extra choklad och ringla över kakan före servering
Publicerat den
18 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar