Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med briocher

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En tung och välsmakande chokladkaka dekorerad med små briocher och mörk choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smöra och mjöla en avlång kakform.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Smält chokladen i vattenbad och blanda ner den i smeten.
  5. Rör ner hackade nötter, vetemjöl, bakpulver. Smält smöret och rör ner det sist.
  6. Grädda kakan långt ner i ugnen i ca 25 minuter. Låt den svalna, stjälp upp och låt kallna helt.
  7. Smält chokladen till dekoration i vattenbad.
  8. Spritsa den över kakan i ett fint mönster. Lägg på briocher och pudra över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.