Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med chokladkräm

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Kladdig chokladbotten med chokladkräm ovanpå.

Ingredienser

Instruktioner

1. Smält smöret, låt svalna. 2. Vispa ägg och socker pösigt. 3. Blanda samman mjöl, kako, vaniljsocker. 4. Rör ner mjölblandningen i äggsmetan. 5. Tillsätt smöret. 6. Häll smeten i smord, bröad form (löstagbar botten) 7. Grädda i 175 grader i ca. 25 minuter. Låt kallna så stelnar den. 8. Skär chokladen i bitar. 9. Värm grädden till kokpunkten. Ta den från värmen. 10. Tillsätt chokladen i bitar och vaniljsockret. Rör om till det smält. 11. Låt krämen svalna. Häll upp i en skål. Ställ in i kylen. Rör om i den då och då (ca. var 10:e minut) tills den tjocknar. Tar ca. 1 timme. 12. Bred chokladkrämen över kakan. 13. Servera med vispad grädde och ev. konserverade mandariner el. dylikt

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.