Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med colasås

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Mumsigt

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en rund form. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt kakao, smält smör och grädde. Blanda bakpulver och mjöl och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 40-45 min. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Dela den i två bottnar. Vispa grädden. Lägg ihop bottnarna med aprikospuré och grädde emellan. Blanda alla ingredienser till kolasåsen i en tjockbottnad kastrull. Låt småkoka i 20-30 min utan att röra i smeten tills den är seg och trögflytande. Låt såsen svalna lite. Häll kolasåsen över kakan och strö på mandelspån.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.