Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med drottningsmörkräm

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Jag använde drottningsylt i smörkrämen, men du kan använda vilken sylt du vill. Tillsatte bara en tsk kakao i kakan så chokladsmaken är mild......ta mer om du vill ha starkare chokladsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner vattnet i äggsmeten och tillsätt mjölblandningen. Rör till en jämn smet.
  2. Smörj och bröa en kakform och häll i smeten.
  3. Grädda i 175º i ca:35- 40 minuter.
  4. Låt kakan svalna något.
  5. Rör ihop smörkrämen och smaka av med ev. mer sylt.
  6. Dela den ljumma kakan och bred ut ett tunt lager kräm på bägge delarna så det smälter in i kakan.
  7. Låt kallna. Bred på resten av smörkrämen på den kalla kakan och lägg ihop delarna. Förvaras i kylen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • robbz 15 augusti 2009

    Mmmmm... vilken härligt mumsig idé... får mig nästan att vilja baka! ;)

  • Corellis 11 september 2010

    Yummie, den här kakan var riktigt och saftig! Kommer garanterat att bakas fler gånger här hemma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.