Chokladkakan:
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en ca: 16x16 cm ugnsäker form.
Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt kaffelikör och mixa lite till. Blanda mjöl och kakao och sikta sedan ner mjölblandningen i smeten. Blanda allt väl. Häll i formen och grädda i 18-20 minuter.
Espressomousse:
Vispa ägg och socker i rostfri bunke över vattenbad tills blandningen når 37 grader. Ta bort från värmen och vispa tills det blir tjockt. Häll tillbaka i den rostfria bunken och blanda ned grädden och espresson.
Dela chokladtårtan på mitten så att du får tårtbotten och topp. Lägg tillbaka botten i formen. Spritsa över ett lager med espressomoussen. Ställ resten av moussen kallt i väntan på servering.
Lägg på tårttoppen. Placera tårtan i frysen i minst 5 timmar före servering. Skär i rutor om 4x4 cm och spritsa på en klick espressomousse.