Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med espressomousse

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Väldigt goda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladkakan: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en ca: 16x16 cm ugnsäker form.
  2. Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt kaffelikör och mixa lite till. Blanda mjöl och kakao och sikta sedan ner mjölblandningen i smeten. Blanda allt väl. Häll i formen och grädda i 18-20 minuter.
  3. Espressomousse: Vispa ägg och socker i rostfri bunke över vattenbad tills blandningen når 37 grader. Ta bort från värmen och vispa tills det blir tjockt. Häll tillbaka i den rostfria bunken och blanda ned grädden och espresson.
  4. Dela chokladtårtan på mitten så att du får tårtbotten och topp. Lägg tillbaka botten i formen. Spritsa över ett lager med espressomoussen. Ställ resten av moussen kallt i väntan på servering.
  5. Lägg på tårttoppen. Placera tårtan i frysen i minst 5 timmar före servering. Skär i rutor om 4x4 cm och spritsa på en klick espressomousse.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.