Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med flagad mandel

 
Skriv ut

Sockerfritt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175 c
  2. Mandeln ger kakan fin garnering men kan uteslutas. Smörj och bröa en form som rymmer 1,2-1 ½ liter och strö över botten med 1 msk flagad söt mandel. Vispa upp äggen och sötningsmedlet och vattnet.
  3. Smeten blir inte så tjock och pösig som när du använder vanligt socker men skall ändå vispas luftig.
  4. Häll i vetemjöl, bakpulver och kakao men rör inte förrän du också har hällt i oljan och mjölken. Skrapa ned smten i formen och grädda på andra fasen nerifrån i 175 c i ca 25 minuter.
  5. Kakan kan frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.