Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med frukt

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Wow!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och klä en rund kakform, 20 cm i diameter, med smörpapper. Rör smöret/margarinet och sockret mjukt i en skål. Sikta ner mjölet, kakaopulvret och pepparkakskryddorna i en skål. Tillsätt äggen och vispa smeten jämn.
  2. Spara 25 g av de hackade nötterna, 40 g av den hackade chokladen och hälften av den syltade ingefäran. Lägg resten i en skål med den blandade frukten och rör om tills ingredienserna är jämnt fördelade.
  3. Häll smeten i den smorda och klädda formen och jämna till ytan. Strö de sparade nötterna, chokladen och ingefäran över.
  4. Grädda i 150°C i 1 ¼-1 ½ timme tills en steknål som sticks ner i mitten av kakan är torr när den dras ut. Låt svalna i formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.