Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med himmelsk glasyr

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Är man en som gillar sött. Lovar att du bakar denna många gånger

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, ställ åt sidan. Vispa ägg och socker pösigt. Häll smöret i äggsmeten och rör om. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker för sig. Rör ner detta i kaksmeten. Smör och bröa en form med löstagbar kant och häll smeten i formen. Grädda kakan i ugnen i exakt 24 minuter om formen är 20 cm i diameter eller 21 minuter om formen är 23 cm. Grädda ej för länge, då blir kakan trist. Låt stå i tre timmar före servering. Lägg philadelphiaost i en skål med smör, vaniljsocker och kakao. Mosa med en gaffel till det blir en slät smet. Sikta ner florsocker. Bred glasyren på den avsvalnade kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.