Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med hjortrongrädde i mandelrån

(1 kommentar)  
Chokladkaka med hjortrongrädde i mandelrån Chokladkaka med hjortrongrädde i mandelrån
Skriv ut

En krämig chokladkaka med syrliga hjortron och frasigt rån. Som efterrätt till Nyår tex. eller något annat passande tillfälle.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladkaka: Rör ihop alla ingredienser och fyll en välsmord form. Baka i 175° C i 20 minuter. Låt svalna och skär upp i bitar.
  2. Mandelrån: Vispa smör och socker. Rör ner äggvitorna och vispa ytterligare några minuter. Vänd ner vetemjölet och mandeln. Stryk ut smeten i rundlar på bakplåtspapper och grädda i 160° C tills de är gyllenbruna, ca 6–7 minuter. Rulla till rån medan de är varma.
  3. Hjortrongrädde: Blanda ihop och spritsa in grädden i rånen. Servera som en klick på chokladkaka

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mini305 1 februari 2009

    Jag ska testa denna recept... ett perfekt bakelse till vår hemkunskap i Gantofta. tack så mycket.... Sussane

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.