Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med kaffeglasyr

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En kaka lika god som vilken tårta som helst. Den går bra att frysa, helst utan glasyr.

Ingredienser

Instruktioner

Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Rör ihop margarin och socker. Dela äggen och rör ner gulorna, en i taget, i fettet. Blanda ner den avsvalnade chokladen och mjölet i smeten. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt i smeten. Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar botten, ca 21 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175º i ca 40-50 minuter. Låt kakan svalna något innan den tas ut ur formen. Smält chokladen med kaffet och bred glasyren över den kalla kakan. Garnera med skållade, skalade, halva mandlar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • grill 7 juli 2008

    Den var god. Passar bra som en efterätt med grädde eller vaniljkräm.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.