Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med kakao

(3 kommentarer)  
Chokladkaka med kakao Chokladkaka med kakao
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket god kaka och lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och ströa en springform, 22 cm. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker 2 minuter. Häll i det smälta smöret och mjölken och vispa. Rör sedan för hand ner de torra ingredienserna i smeten. Häll upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
  3. När kakan tagits ur ugnen, gör glasyren. Blanda alla ingredienserna i en kastrull, låt sjuda upp under omrörning tills det blivit krämigt. Låt den stå och svalna, den behöver inte vara kall. Bred glasyren över hela kakan, även kanterna. Dekorera med vad du känner för.
  4. Låt stå en stund i kylen, om du kan hålla dig.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Keadyeva 23 april 2012

    Super god chokladkaka och glasyr och enkel att gora men jag behovde baka den i 40 minuter formodligne for att jag gjorde 1,5 sats till min snogubbe form. Jag ersatte lite av mjolken med gradde men okade inte mangden kakao. Vi var 8 personer som delade pa kakan och den gick som smor i solsken! Kommer definitivt att baka den fler ganger. Eva

  • jovia 13 september 2012

    Jag har precis bakat den här och den blev fantastisk !!! lätt o gjöra !! rekomenderar till alla som vill ha en snabbt och gött choklad tårta !

  • LindaLantz 20 september 2013

    Super god enkel kaka, inte en massa konstiga ingredienser. Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.