Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med kokosglasyr

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Saftig chokladkaka som vi bakar i en långpanna

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett i sänder under fortsatt kraftig omrörning.
  2. Blanda mjölet med bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker och kakao.
  3. Rör ner mjölblandningen omväxlande med mjölken. Rör till en jämn smet.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut smeten på det. Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader i ca 35-40 minuter.
  5. Gör under tiden glasyren. Blanda samman alla ingredienserna i en kastrull och sjud på svag värme under omrörning ca 5-6 minuter.
  6. Tag ut kakan och bred kokosglasyren över hela kakan. Grädda ytterligare ca 15 minuter mitt i ugnen.
  7. Låt kakan kallna innan den skäres i bitar ca 5x5 cm.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • imminn 22 februari 2010

    Hej! Jag skickade en fråga till dej i förra veckan, ang vad det skulle vara för värme, men det ordnade sej ändå. Jag körde med 175 gr och det gick bra. Denna kaka var nog något med det godaste jag har ätit. Lättbakad, saftig och så himmelskt god. Du får 5+++ i betyg. Ha det gott! MVH// Imminn

  • heartfriend 4 november 2010

    Gjorde denna kakan i dag, men minskade 1 dl socker både i chokladsmeten och kokossmeten. Kommer också att minska på sirapen nästa gång då jag tyckte att det blev för mycket sirapssmak och fortfarande var det för sött i eftersmaken. Kommer att testa den en gång till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.