Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med krämtopping och pistagenötter

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

God kaka från "Niklas mat".

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen och blanda ner i smöret. Rör till en slät kräm. Ta den från plattan men låt den stå så varmt att den inte stelnar. Knäck äggen i en bunke och vispa ned socker med elvisp. Ta lite i taget, vispa det fluffigt, ta lite mer socker osv. Häll sedan i mjöl, blandat med bakpulver. Vispa. Vänd sedan försiktigt ned chokkladkrämen i smeten med en slickepott. Häll smeten i en smörad och bröad springform, grädda i ca 40 minuter. Gör glasyr genom att hälla kondenserad mjölk i en kastrull och koka under omrörning på svag värme i 10 minuter. Låt kakan svalna. Stjälp upp på ett fat och bred på mjölkkrämen. Strö skalade pistagenötter eller andra goda nötter över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.