Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med likörkräm

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Detta är en mäktig och mycket god dessert, gärna efter en fisksoppemiddag. Självklart kan man utesluta likören om så önskas. Kakan mår dessutom bra av att göras 1 dag i förväg. Låt stå täckt i kylen i så fall.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kransform som rymmer ca 1 ½ liter. Bryt chokladen i småbitar, smält i vattenbad. Låt också smöret smälta med. Ta upp skålen ur vattenbadet, rör ner sockret, ett ägg i taget. Vispa väl mellan varje tillsatt ägg. Sikta ner vetemjölet. Tillsätt nötkärnorna. Rör om, blanda väl. Häll nu smeten i den smorda o bröade formen. Grädda på galler i nedre delen av ugn ca 40 min. Kakan ska bli nätt o jämnt torr. När kakan svalnat lite stjälper du upp den på galler för att svalna helt.
  2. TIll fyllning och garnering: Smält fettet och 50 g blockchoklad i vattenbad. Rör ihop. Blanda ner en äggula i taget, samt florsockret. Visa ner hälften av crème fraichen. Låt nu blandningen stå kallt ca 15 min. Sen vispar du ner resten av crème fraichen och smaksätt med likör - obs smaka av!
  3. Montering: Dela kakan i tre bottnar. Lägg ihop dem med hälften av krämen emellan. Täck med resten. Gör ränder i krämen på utsidan med en gaffel. Hacka eller hyvla mörk choklad över för dekoration. Låt kakan stå kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.