Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med mandel och kardemumma

 
Skriv ut

En mäktig chokladkaka som serveras med vispad grädde eller glass.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C. Smörj en springform, 19 cm i diameter, och lägg bakplåtspapper i botten. Smält chokladen över vattenbad. Låt chokladen svalna något och rör sedan försiktigt ner äggulorna och sedan sockret. Arbeta in smöret och därefter mald mandel, stött kardemumma och mjöl. Häll äggvitorna i en ren, torr skål utan minsta spår av fett och vispa till styvt skum. Använd en stor metallsked och vänd ner skummet i chokladsmeten, en tredjedel i taget. Flytta över smeten till den smorda formen och grädda i cirka 1 timme, eller tills kakan fjädrar lite när man trycker med fingret. Ta ut kakan ur ugnen, stjälp försiktigt upp den på ett galler och låt den svalna. Svep in den i folie och låt den stå över natten innan den skärs upp. Strö över florsocker och servera med vispad grädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.