Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med mintglasyr

 
  • Serverar: 14 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Tycker om mint så denna ska jag prova att baka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda smör, socker och äggulor.
  3. Smält blockchokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad tillsammans med pulverkaffet.
  4. Blanda ner mjölet och chokladen i smeten.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i chokladsmeten.
  6. Häll smeten i väl smord form med löstagbar botten, klädd med bakplåtspapper.
  7. Grädda i ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan svalna.
  8. Blanda glasyren och bred den över kakan. Strö över chokladströssel.
  9. Tips: Det finns Brownie-mix att köpa och då går kakan extra snabbt att göra. Vill du få kakan ännu godare, smält 150 g blockchoklad och blanda med 1 dl vispgrädde. Dela kakan och bred fyllningen mellan bottnarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.