- Serverar: 14 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Tycker om mint så denna ska jag prova att baka
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda smör, socker och äggulor.
- Smält blockchokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad tillsammans med pulverkaffet.
- Blanda ner mjölet och chokladen i smeten.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner i chokladsmeten.
- Häll smeten i väl smord form med löstagbar botten, klädd med bakplåtspapper.
- Grädda i ugnen i 35-40 minuter. Låt kakan svalna.
- Blanda glasyren och bred den över kakan. Strö över chokladströssel.
- Tips: Det finns Brownie-mix att köpa och då går kakan extra snabbt att göra. Vill du få kakan ännu godare, smält 150 g blockchoklad och blanda med 1 dl vispgrädde. Dela kakan och bred fyllningen mellan bottnarna.
Publicerat den
16 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar