Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med päronmousse

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mousse lagas ofta av bär, men här är den varianten görs av päron. Smaken passar utmärkt ihop med den mörka chokladkakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smällt smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret. Tillsätt konjaken. Dela äggen.
  3. Blanda gulorna med 1 dl socker och vispa till skum. Rör ihop med chokladsmeten. Vispa vitorna med resten av sockret och vänd ner i chokladsmeten. Häll i en rektangulär smord form.
  4. Grädda i ca 25 minuter. Låt svalna. Skär kakan i rektanglar.
  5. Koka upp socker och vatten till sockerlag. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i sockerlagen. Tillsätt vinet. Skala päronen och ta bort kärnhuset. Koka päronen mjuka i lagen. Låt päronen kallna i lagen.
  6. Blötlägg gelatinbladen. Värm päronkonjaken och smält gelatinbladen i det. Mixa ett päron till moussen. Vispa äggulan med florsockret. Vispa grädden och tillsätt den tillsammans med det mixade päronet och gelatinet till äggblandningen. Ställ kallt.
  7. Arrangera allt vackert på en tallrik, chokladkaka i botten med mousse ovanpå. Dekorera med skivor av kokta päron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.