Mousse lagas ofta av bär, men här är den varianten görs av päron. Smaken passar utmärkt ihop med den mörka chokladkakan.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Smällt smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret. Tillsätt konjaken. Dela äggen.
- Blanda gulorna med 1 dl socker och vispa till skum. Rör ihop med chokladsmeten. Vispa vitorna med resten av sockret och vänd ner i chokladsmeten. Häll i en rektangulär smord form.
- Grädda i ca 25 minuter. Låt svalna. Skär kakan i rektanglar.
- Koka upp socker och vatten till sockerlag. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i sockerlagen. Tillsätt vinet. Skala päronen och ta bort kärnhuset. Koka päronen mjuka i lagen. Låt päronen kallna i lagen.
- Blötlägg gelatinbladen. Värm päronkonjaken och smält gelatinbladen i det. Mixa ett päron till moussen. Vispa äggulan med florsockret. Vispa grädden och tillsätt den tillsammans med det mixade päronet och gelatinet till äggblandningen. Ställ kallt.
- Arrangera allt vackert på en tallrik, chokladkaka i botten med mousse ovanpå. Dekorera med skivor av kokta päron.
Publicerat den
21 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar