Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med quinoa

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Quinoa i en kaka? Ja, faktiskt - den blir både saftig och god!

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp quinoa och vatten. Lägg på lock och sjud i 10 minuter. Dra av värmen och låt stå i 10 minuter till. Lufta med en gaffel och låt svalna. Förvärm ugnen till 180 grader. Smörj två runda springformar, ca 16 cm i diameter. Lägg ev. bakplåtspapper i botten. Blanda mjölk, ägg och vaniljsocker i en köksmaskin eller mixer. Tillsätt 5 dl kokt quinoa och det smälta, avsvalnade smöret och blanda tills det är slätt. Blanda socker, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål. Tillsätt det blöta och blanda väl. Dela smeten jämnt på de två formarna och stek mitt i ugnen 40 till 45 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr. Låt svalna helt innan den äts. Glasyr är valfritt. Njut den med vaniljglass eller vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.