Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med rödbetor

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Tänk att rödbetor kan vara en ingrediens i en kaka som smakar som den lyxigaste chokladkakan. Saftig och otroligt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält chokladen över vattenbad och ställ den åt sidan. Skala och riv rödbetorna, lägg dem i en sil och pressa ur vätskan.
  3. Vispa ägg, muscovado- och socker samt olja med en elvisp 2-3 minuter. Vänd ner vetemjöl blandat med bakpulver, vaniljsocker, kakao och mald mandel. Vänd ner rödbetorna tillsammans med den smälta chokladen i smeten.
  4. Fyll en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter med smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter. Täck med folie om kakan ser ut att bli för mörk. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt den svalna.
  5. Smält chokladen till glasyren över vattenbad. Blanda den med florsocker och crème fraiche till en jämn smet. Glasera hela kakan. Servera gärna kakan med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.