Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med saffransglasyr

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

En festlig kaka med kraftig chokladsmak till adventsfikat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret och chokladen i bitar på svag värme. Rör hela tiden. Vispa ägg och socker till en pösig smet. Rör i chokladblandningen och mjöl. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten. Grädda kakan i ca 25 minuter, den ska vara lite kladdig. Låt kallna och stelna, gärna över natten.
  3. Stöt saffran med sockerbit i en mortel. Koka upp grädde och saffran. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i grädden. Rör om tills chokladen har smält. Låt glasyren stelna lite. Bred den över kakan och låt stelna.
  4. Garnera med halverade fikon och kumquats och servera gärna kakan med en klick lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.