Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med två sorters nötter

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Mmm!!!!!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 190 grader.
  2. Klä bottnen av en 20-25 cm stor ringform med smörpapper, smörj den invändigt och pudra med mjöl.
  3. Mal mandel och nötter fint i en matberedare. Tillsätt choklad och kakao och mixa i ca 30 sekunder. Flytta över nötmassan till en stor skål.
  4. Dela äggen i gulor och vitor.
  5. Vispa nu smör och socker. När blandningen är fluffigt ljus, tillsätts äggulorna en i taget. Häll över i nötskålen och blanda ordentligt.
  6. I en annan skål vispas nu äggvitorna hårt tillsammans med en liten nypa salt. Vänd försiktigt ned äggvitorna i chokladblandningen. Häll över i den smorda formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Testa med en sticka, som bör vara något så när torr när kakan är färdig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.